Ceny zbóż, notowania, aktualności

Ceny mięsa drobiowego

Ceny mięsa drobiowego

mięso drobiowe w zakładzie przetwórczym
123RF Zdjęcie Seryjne

Bardzo dobrze sprzedają się główne elementy, czyli świeże tuszki, ćwiartki, skrzydełka i filety. Kilogram tuszek kosztuje od 5 złotych 70-ciu do 5 złotych 90 groszy, ćwiartek maksymalnie 4 złote 70 groszy, ceny filetów sięgają 12 złotych 90 groszy, a skrzydełek 4-ech złotych 80 groszy.

W handlu drobniejszym asortymentem, czyli mięsem mechanicznie odkostnionym, skórkami i korpusami, powoli wkracza wiosenne ożywienie. Ale na duże zakupy pod produkcję kiełbas i pasztetów maklerzy muszą jeszcze poczekać. Podroby cieszą się na razie znikomym zainteresowaniem.

Natomiast bardzo dobrze ma się handel indykami. A stawki utrzymują się na wyjątkowo wysokim poziomie.

 

INDYKI

ceny transakcyjne zł/kg

filety  15,40 - 16,00

udziec  10,80 - 11,40

źródło: BM Agrohandel

Źródło: Agrobiznes TVP